IlkkaTArvola

Mussolinin jakopolitiikkaa ei pidä jatkaa

Toteanpa taustaksi, että kertoman mukaan 1920- luvun alun Italiassa Benito Mussolinin agitaattorit kiersivät etelän maaseutua. Alueen ongelmana oli riippuvuus maataloudesta ja maatalouden ongelmana kuivuus ja veden saanti. Vuorien jokien vesi oli tarkkaan säännöstelty ja käyttöosuudet jaettiin maanviljelijöiden kesken prosenttiosuuksin.

Agitaattorit lupasivat nostaa jokaisen prosenttiosuutta, joka äänestää Fasistipuoluetta. Tietysti kaikki äänestivät pyydetyllä tavalla. Mussolinin Kansallinen Liitto voitti vaalit 65% kannatuksella ja sai ehdottoman enemmistön parlamenttiin.  Jatko on tiedossamme.

Ikävä juttu on se, että samaa vaalitaktiikkaa sovelletaan edelleen niin Suomessa kuin muuallakin.

Kun Krimillä äsken äänestettiin, oli ainakin jokaisen 677 000 eläkeläisen mielessä 1900 Hryvnan (120 €/kk) eläkkeen kaksinkertaistuminen venäläisten eläkkeitten tasolle.

Venäjän hallituksessa käsiteltiin viime viikolla ongelmaa, että näiden eläkkeitten maksuun ei ole varoja. Eläkkeitten muuttaminen Venäjän lain mukaiseksi vaatii erityislain, koska eläkerahastoon ei ole näistä maksettu maksuja, kertoi ministeri M.A. Topilin. "Kuulkaas Maxim Anatolevich, tuo ei kiinnosta eläkeläisiä, kaikki venäläiset ovat tasa-arvoisia, hoitakaa asia duuman kanssa äkkiä; miten, se on teidän asianne" sanoi V. Putin. 

Sama periaate on näköjään edelleen käytössä myös Suomessa, niin palkkaneuvotteluissa kuin eduskunnan säästökeskusteluissakin. Kun vesi joessa ei lisäänny, prosenttiosuuksien nosto yli sadan johtaa vain uusiin vaikeuksiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

"Roskaväki rakastaa vahvoja miehiä. Roskaväki on kuin nainen!"

Benito Mussolini

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Kuulkaas Maxim Anatolevich, tuo ei kiinnosta eläkeläisiä, kaikki venäläiset ovat tasa-arvoisia, hoitakaa asia duuman kanssa äkkiä; miten, se on teidän asianne"

Putinilla näyttää olevan asenne kohdallaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Noiden fascistien neuvotteluista näyttää ottaneen oppia maalaisliitto ja Kekkonen. Ympäri Lappia Kekkonen ja kumppanit kulkivat ja ostivat koskiosuuksia luvaten kymmenen kaunista. No myyjät saivat aikanaan Kekkosen presidentiksi eikä muuta. Voimala tuli ja lohet loppuivat. Lasten piti lähteä Ruotsiin Volvolle liukuhihnan ääreen.

Toimituksen poiminnat